Svineribbe med kaffe og appelsinsaus
4 porsjoner 250 g – Tidsforbruk: 40 min
INGREDIENSER:
- 1,4 kg ribbe
- 4 ss sitronsaft (40 g)
- 2 hvitløksbåter (12 g)
- ½ ts salt (7 g)
- 1 terning smuldret bacon kjøttkraft (15 g)
- Frisk rosmarin og mynte blader etter smak
- 1 ½ ss olivenolje (15 g)
- 1 revet løk (100 g)
- 1 ss av sennep (17 g)
- 1 ss av honning (20g)
- 1 kopp appelsinjuice (240 g)
- 1 ½ ss cognac/brandy (15 g)
- 1 ss hakket persille (10 g)
- Salt etter smak
- 1 ts sort pepper (1 g)
- 1 1/3 ss maisenna (maismel) (9 g)
- 1 ½ ss av Café Pelé pulverkaffe (helst granulert) (4g)
- 2 ss vann (24 g)
TILBEREDELSE:
Gjør klar ribbestykkene. legg dem på en stekeplate.
Saus: Ta en kjele, brun løken i olivenolje. Tilsett sennep, honning, appelsinjuice, cognac/brandy, persille, salt, pepper og rør i noen sekunder. Separat, bland maisenna (maismel) og kaffe i vannet, tilsett i sausen og kok på lav varme under omrøring, til den blir tykkere. Hell halvparten av sausen over ribbestykkene og stek i en forvarmet ovn ved 180 ° C i 30 minutter. Ta ut fra ovnen, legg i resten av sausen, stek i ytterligere 5 minutter før ribbestykkene tas ut av ovnen. Serveres med hvit ris og salat.
Næringsinnhold* / porsjon 250g
- Kalorier: 278 kcal
- Karbohydrater: 22 g
- Protein: 9 g
- Totalt fett: 17 g
- Kostfiber: 2,6 g
*Ikke inklusive tilbehør.